Soorten optredens van het Shantykoor Rotterdam

Het Shantykoor Rotterdam verzorgt per jaar tenminste dertig optredens. Deze zijn qua programmering en tijdsduur vaak heel verschillend. Enkele voorbeelden zijn:
  • Een middag- of avondvullend programma van het Shantykoor Rotterdam;
  • Bij een congres of een bijzondere dag voor een organisatie, wordt na de lijst van sprekers, als muzikaal intermezzo, een kort optreden van het Shantykoor Rotterdam aangeboden;
  • Bij een maritieme of nautische gebeurtenis, zoals de doop of afvaart van schepen, aan boord van een (river)cruiseschip enz.;
  • Medewerking aan een ontspanningsmiddag of avond voor verenigingen, ouderen en goodwillconcerten.
Alle programma's worden op een plezierige en ludieke manier gepresenteerd en worden met eigen muzikale begeleiding en geluidstechniek verzorgd.
 

Wilt u echt iets bijzonders ..? Ook dat kan..!

Onlangs heeft het Shantykoor Rotterdam, samen met de Folkgroep Pekel, een matinee- en avondvoorstelling in het Theater Zuidplein gepresenteerd dat in teken stond van bekende en minder bekende zeevaarders uit de Gouden eeuw. Dit programma brengen wij graag voor u nogmaals ter gehore. Daarnaast kunt u, indien gewenst en als bijzonder aandenken aan deze voorstelling, het boek met twee CD's ( één muziek en één luister CD) "Houten Schepen en IJzeren Mannen", waaraan de gehele uitvoering ten grondslag ligt, aan uw gasten overhandigen.

 

Bij bovenstaande gelegenheden is het meestal een zeer verrassend gebeuren wanneer door een mannenkoor van 40 à 50 personen, in traditionele kleding, een sfeervol optreden wordt verzorgd. De lengte van de optredens kan variëren van 10 minuten tot 2 uur (met een pauze van een half uur). Het repertoire van het shantykoor is gebaseerd op de nautische werkliederen van weleer. Deze zijn veelzijdig, serieus maar soms ook lichtvoetig.

Er worden Nederlandse-, Engelse-, Franse- en Duitse shanty's uitgevoerd. Omdat het Shantykoor Rotterdam een zeer breed en gevarieerd repertoire heeft, kan zij wat dit betreft aan zeer veel wensen voldoen. In overleg met de aanvrager voor een optreden wordt mogelijk een programma voorgesteld of samengesteld, waarbij met uw wensen zoveel als mogelijk rekening wordt gehouden. Als het koor wordt gecontracteerd, dan maakt het bestuur met u een afspraak:
1. over de vergoeding en eventueel andere kosten;
2. om de locatie, waar het optreden gegeven wordt, te bekijken, alsmede detailafspraken te maken v.w.b. podium, opstelling koor, tijden, programmering, etc..
Voor meer informatie zie onder optredens en boekingen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vhosts/shantykoor-rotterdam.nl/httpdocs/templates/ts_dotcom/html/com_k2/templates/default/item.php on line 267

Contactinformatie

Adres: Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, 3062 AD  ROTTERDAM

Telefoon: 06 22322153

Web: www.shantykoor-rotterdam.nl

ShantyNederland

Shantykoor Rotterdam is
lid van ShantyNederland